Εκτύπωση

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ

Του Σεβασμίου  Φρειδερίκου Τσουμάκη.

stoa platon kavala photografia tektonikou ktiriouΩς 32ος Σεβάσμιος της Στοάς μας ΠΛΑΤΩΝ Καβάλας ,αυτού του γεραρού Εργαστηρίου πνευματικής τροφής, φιλανθρωπικής και κοινωνικής προσφοράς από την ίδρυσή του το 1924 μέχρι σήμερα, αισθάνομαι την ανάγκη να εξάρω τη συμβολή εκατοντάδων εξαιρέτων Τεκτόνων οι οποίοι συνεισέφεραν τα μέγιστα στη διαρκή ζωή της Στοάς μας επί 87 χρόνια και έχουν συντελέσει στη συνεχή επιβίωσή της.

Έτσι σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας η οποία θα είναι εμπλουτισμένη με Τεκτονικά νέα, άρθρα, ομιλίες, ενδιαφέρουσες πληροφορίες για θέματα που μας ενδιαφέρουν ως ενεργούς πολίτες άμεσα και η οποία σαν βήμα έκφρασης θα είναι ανοιχτή ώστε «οι αναζητούντες την αλήθεια» να μπορούν να εκφραστούν δημόσια.

Εμείς οι Τέκτονες  όλοι πιστεύουμε στο Θεό, με το όποιο όνομά του ανάλογα με τη θρησκεία του καθενός μας , αλλά και επειδή πιστεύουμε στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στο συνάνθρωπο, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η εφαρμογή των Αρχών μας, των αναλλοίωτων Αρχών της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αδελφοσύνης, αλλά και της Δικαιοσύνης, αναδεικνύονται και με αυτή την ανάπλαση και ανάπτυξη των προσωπικών Αδελφικών σχέσεων, δηλαδή της στενής και ουσιαστικής μεταξύ μας επικοινωνίας και σχέσεων αληθινά ανθρώπινων, που αναπτύσσονται και εξαπλώνονται μέσα στο χρόνο…

stoa platon kavalaΗ σταθερή ένωσή μας στον ΠΛΑΤΩΝΑ εδώ και 87 χρόνια σεμνύνεται για την αναγνώριση της προσφοράς του και στο κοινωνικό σύνολο της πόλης και όχι μόνο, εργάζεται «εν σιγή» συνεχίζοντας έτσι ένα έργο ζωής που κληρονομήσαμε από τους Αείμνηστους Αδελφούς μας και συνεχίζει να αναζητεί και να επιζητεί την ηθική πνευματική βελτίωση του ανθρώπου και της κοινωνίας, μέσω της συνεχούς άσκησης επάνω σε ηθικά θέματα, τα οποία εμφανίζονται στον Τεκτονισμό με σύμβολα και αλληγορίες, ακριβώς για να μη δεσμεύουν τη σκέψη και την τακτική του Τέκτονα ο οποίος είναι Ελεύθερος να τα ερμηνεύσει με τον τρόπο που επιθυμεί, δεδομένου ότι η Τεκτονική Ιδεολογία δεν έχει δόγματα και κρατούσες αντιλήψεις.

Το 87χρονο Εργαστήριό μας είναι πλήρες από Αδελφές ψυχές, που συντονίζονται με τη συμβολή όλων μας σε συνεχείς πνευματικές αναζητήσεις.

Είναι ένα περιβόλι , όπου βλασταίνουν πάντα νέες ελπίδες…

1η Οκτωβρίου 2011.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

 

 

 

"ΤΟΝ ΔΡΟΜΟΝ ΤΕΤΕΛΕΚΑ..."

Φίλτατοι και Αγαπημένοι μου Αδελφοί,

Την 19-11-2009 που ανέλαβα την πρώτη σφύρα της γηραιάς μας Σεπτής Στοάς «ΠΛΑΤΩΝ» του 1924, πίστευα ότι όλοι μαζί θα ξεκινούσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, ενωμένοι και δυνατοί έτσι ώστε να υλοποιήσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει μόλις εκλεγήκαμε. Πιστεύαμε αλλά και ελπίζαμε ότι θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε πολλά. Και πράγματι όλοι μαζί ενωμένοι, Ελεύθεροι, Ίσοι και Αδελφωμένοι , κατά το τρίπτυχο του Τεκτονισμού , Αδελφοί και Φίλοι καταφέραμε τόσα πολλά με κορυφαίο επίτευγμά μας την εισδοχή είκοσι οκτώ (28) όχι απλώς εκλεκτών, αλλά διακεκριμένων συμπολιτών μας νεαρής ηλικίας οι οποίοι προοιωνίζουν λαμπρό μέλλον στον ¨ΠΛΑΤΩΝΑ».

Η αλληλεγγύη προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας ήταν γενναία στα 4 χρόνια που διοικήσαμε τη Στοά μας. Μέχρι εδώ . Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες . Ως φιλάδελφοι Χριστιανοί κάναμε το καθήκον μας.

Το πνευματικό μας επίπεδο ήταν υψηλού επιπέδου με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες σοφών Αδελφών μας.  

Αγωνιστήκαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, όπως το τονίζω συνεχώς, τον αγώνα τον καλό, και παραδίδουμε στο νέο Συμβούλιό μας 2014-2015 ένα Εργαστήριο πλήρως εξοπλισμένο λειτουργικά, ένα πολυπληθές τακτικότατο πλήρωμα κάθε Τρίτη και ένα πνευματικό επίπεδο που προκαλεί συνεχώς τα ενδιαφέροντα κυρίως των νεαρών και νέων Αδελφών μας.

Την 21 Ιανουαρίου 2014 παραδίδουμε τη διοίκηση με ήσυχη τη συνείδηση ότι ανταποκριθήκαμε στη λευκή ομόφωνη ψήφο των Αδελφών μας οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν για δύο διετίες 2009-2011 και 2011-2013  τη Στοά μας και σύμφωνα με τη φράση του Αποστόλου Παύλου προς τον Τιμόθεο « Τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, την πίστιν τετήρηκα, τον δρόμον τετέλεκα».

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους σας, σας φιλώ και είμαι υπερήφανος που επί τέσσερα χρόνια συναγωνιστήκαμε χέρι με χέρι στον ΠΛΑΤΩΝΑ, ένα περιβόλι όπου βλασταίνουν πάντα καινούριες ελπίδες.

Φίλτατοι Αδελφοί μου εύχομαι , όπως ο νέος χρόνος 2014  φέρει υγεία και προκοπή σε σας και στις οικογένειές σας και όπως η αγαπημένη μας Πατρίδα , ο φίλεργος Λαός μας, όλοι μαζί θα δούμε, την ελπίδα να ριζώνει , να ξαναζεσταίνει τις καρδιές και να μας ξαναφέρει το χαμόγελο.

      Χρόνια Καλά, Χρόνια Πολλά.  1-1-2014.

        Ο ΣΕΒ.΄. ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΤΣΟΥΜΑΚΗΣ

 


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2 ΕΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ (17-1-2014)
 
Η ιστοσελίδα μας λειτούργησε την 1-11-2012. Ήδη επί 2 έτη 2012-13 έχει επιτύχει μια εκπληκτική αναγνωσιμότητα που ανέρχεται σε 9.606 αναγνώστες.

Μέσω του ιστότοπου Google μας βρήκαν χιλιάδες Αδελφοί και μη, αλλά και μέσω άλλων 118 ευρετηρίων.

Οι Έλληνες αναγνώστες ήταν 7.690 και οι λοιποί από 102 κράτη από τα πέρατα της οικουμένης. Παναμάς, Ζάμπια, Ιράκ, Σουδάν. Ταϊλάνδη,
Κένυα, Βολιβία, Κίνα, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Μπαχάμες, Σαουδική Αραβία, Νεπάλ, Βιετνάμ κλπ. Οι Η.Π.Α. έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό αναγνωστών από όλα τα ξένα κράτη και φυσικά όλη η Ευρώπη. 

 

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

Η ιστοσελίδα μας έχει σημαντική άνοδο από πλήθος αναγνωστών και 6.950 αναγνώστες μας από 69 κράτη εξ ών 3.274 Έλληνες ενημερώθηκαν για όσα Τεκτονικά και μη τεμάχια έχουμε περιλάβει.

Από τους αλλοδαπούς αναγνώστες πρώτοι σε αναγνωσιμότητα ήταν οι Βραζιλιάνοι 110 τον αριθμό! Αναγνώστες μας υπήρξαν από Ασία, Αφρική και Ν.Αμερική όπως Πακιστάν, Μεξικό, Εκουαδόρ, Βενεζουέλα, Ινδία, Φιλιππίνες και Ταϊλάνδη, Ν.Αφρική, Χιλή, Μαλαισία, Χονγκ Κογκ, Μάλι, Μακάο, Μοζαμβίκη, Πολυνησία, Υεμένη κλπ. και φυσικά όλη η Ευρώπη.

Το εκπληκτικό είναι ότι αρκετά από τα κράτη αυτά δεν έχουν Μεγ.΄. Στοά, αλλά έχουν ιδρύσει Στοές Ευρωπαικά κράτη όταν υπήρχαν ως αποικίες τους και λειτουργούν υπό την σκέπη τους. Ήδη έχουμε εμπλουτίσει τα περιεχόμενά μας με νέα τεμάχια και έχουμε αρχίσει τη μετάφρασή τους στην Αγγλική γλώσσα.

 

 

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Copyright © 2011 Platonlodge.gr