Εκτύπωση

ΕΟΡΤΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

 

 

12-1-2014

Πηγή Φωτογραφίας :  mikrasiatis.grΗμέρα χαράς και γιορτής εορτάζοντας την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας, την απονομή βραβείων στους αριστεύσαντες οκτώ γόνους μας το 2013, αλλά και την εκδήλωση Τιμής στον Αδελφό μας Χρήστο Μανέα.

Μεγάλη παρουσία 59 Αδδ.΄. μας, άλλων Αδδ.΄. από όμορες Στ.΄., Λυκιδέων μας, πάρα πολλών συζύγων μας και φίλων , αλλά και κατά ευτυχή συγκυρία με την παρουσία όλων των Μελών του Υπάτου Συμβουλίου του 33ο της Ελλάδος (Φιλοσοφικού Τεκτονισμού ) υπό τον Πρόεδρό του Αδ.΄. Σ.Κ., τον πρώην Μεγ.΄. Διδ.΄. Αδ.΄. Ν.Β. και τον Επίτιμο Μεγ.΄. Διδ.΄. Χρήστο Μανέα. Συνολικά 122 παρόντες!

Ο Αδ.΄. Σεβ.΄. Φ.Τ. καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους ευχόμενος Καλή Χρονιά με υγεία , αναφερόμενος στη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων και του Αγίου Βασιλείου τονίζοντας είθε το 2014 να ξαναχαμογελάσουμε σαν Έλληνες και να ξαναβρούμε την Ελπίδα. Μας πληροφορεί ότι και κατά το 2013 συμπαρασταθήκαμε κατά δύναμη και αθόρυβα σε συμπολίτες μας . Με το τέλος δε της τετραετούς θητείας μας έχουμε την ευτυχία
να κοσμούν τη Στοά μας 28 νέοι εκλεκτοί Τέκτονες.

Ακολούθως , λέει, ότι σήμερα θα απονείμουμε Τιμή στον Αδ.΄. Χρήστο Μανέα, για όσα επί μακρά σειρά ετών πρόσφερε στον Ελληνικό Τεκτονισμό και στον ΠΛΑΤΩΝΑ αφενός, και αφετέρου στο ότι μαζί με την αείμνηστη σύζυγό του Κυρία Κλειώ Μανέα διέθεσαν το σύνολο σχεδόν της μεγάλης περιουσίας τους σε σημαντικά έργα ευποιϊας στις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, ακόμη και προ ολίγων ημερών, με την ονομασία της αίθουσας του εντευκτηρίου μας σε " ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΔ.΄. ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΕΑ".

Ο Αδ.΄. Σεβ.΄. προσφωνεί τον  Αδ.΄. Μανέα και ο Αδ.΄. Β.Π. αναφέρεται στο Τεκτονικό βιογραφικό του, στις πολύχρονες Αδελφικές σχέσεις του με τον ΠΛΑΤΩΝΑ και διαβάζει τον μακρύ κατάλογο των δωρεών τους.

Ο Αδ.΄. Μανέας συγκινημένος ευχαριστεί, αναθυμάται παλιές Τεκτονικές αναμνήσεις, τονίζει ότι μαζί με τη σύζυγο του έταξαν ως σκοπό της ζωής τους, τη διάθεση της περιουσίας τους, εδώ πάνω στον ακριτικό Βορρά και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει την αρωγή του.

Μετά το πέρας της εορτής και στην έξοδο έγινε η αποκάλυψη της σχετικής πινακίδας , επακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας και η όμορφη βραδυά έληξε με την παράθεση δείπνου αγάπης στο εντευκτήριό μας.

 

 

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Copyright © 2011 Platonlodge.gr