Εκτύπωση

Έναρξη και λήξη του πρώτου χρόνου του νέου μας Συμβουλίου. 1-10-2013/ 27-5-2014.

 

deipno

 

01/10/2013  -  27/05/2014

 

Δεδομένου ότι ένα μεγάλο σύνολο τεχνικών εργασιών ανακαινίσεως του κτηρίου μας εξωτερικά και εσωτερικά πραγματοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα χρόνια άριστα και η λειτουργικότητά τους είναι άψογη , το νέο Συμβούλιο έθεσε ως βασική ενασχόληση όλων μας πνευματικές αναζητήσεις, φιλοοσοφικές ομιλίες και κοινές εργασίες με γειτονικές Στοές.

Το 8μηνο έληξε με πολύ ενδιαφέρουσες πνευματικές εργασίες, υψηλού επιπέδου φιλοσοφημένες ομιλίες τόσο από μέλη μας όσο και από άλλους Αδδ.΄., άλλων Στ.΄. Πραγματοποιήθηκαν μυήσεις νέων Αδδ.΄. και σε άλλους βαθμούς, συμμετείχαμε δε σε διάφορες εκδηλώσεις με μεγάλο αριθμό Αδδ.΄. . Είχαμε πλούσια δράση αλληλεγγύης από το υστέρημά μας σε συμπολίτες και ιδρύματα αθορύβως πάντοτε !

Μια σημαντική πρωτοβουλία του νέου μας Σεβ.΄. ήταν η παρότρυνση προς τους νέους και πολλούς Αδδ.΄. για παροχή αιμοδοσίας γενικώς και προς μεγάλη μας χαρά βρήκε ενθουσιώδη ανταπόκριση με αποτέλεσμα να καθιερωθεί η σε τακτά διαστήματα αιμοδοσία με τη σημείωση ότι μεγάλος αριθμός Αδδ.΄. μας είναι δωρητές οργάνων σώματος !

 

Την 22-2-2014 εορτάσαμε σε μια λαμπρή εκδήλωση τα 90χρονα της Τεκτονικής ζωής του ΠΛΑΤΩΝΟΣ 1924-2014 επιφυλασσόμενοι για τη μεγάλη
πανηγυρική εορτή μας τον Οκτώβριο με πλήθος προσκεκλημένων Αδδ.΄. και την  έκδοση μιας ανανεωμένης ιστορίας του Εργαστηρίου μης που ήδη ετοιμάζεται."

Την 27η Μαίου τελευταία ημέρα των εργασιών μας προ του θέρους, πραγματοποιήσαμε το εθιμικό, από ετών, δείπνο ΑΓΑΠΗΣ σύμφωνα με το οικείο Τεκτονικό Τυπικό.

Η Αγάπη ένα παλιό Χριστιανικό έθιμο από τους Αποοστολικούς χρόνους ετελείτο σε διάφορα μέρη και ήταν συνάξεις πιστών οι οποίοι μετά τη Θεία Ευχαριστία και αρτοκλασία πραγματοποιούσαν ένα λιτό γεύμα συνοδευόμενο από προσευχές. Οι πιστοί γνώριζαν ότι είναι αδελφοί, ομονοούντες και αγαπημένοι. Ένα δε σημείο της Αδελφικής Αγάπης που χρησιμοποιούσαν ήταν ο Αδελφικός ασπασμός ως "Φίλημα Αγάπης Άγιον".αποκαλούμενο.

Το έθιμο αυτό μετά από πολλά χρόνια περιέπεσε σε αχρησία, αλλά ο Τεκτονισμός σε πολλές χώρες διατήρησε, από την ίδρυσή του το 1717, μέχρι σήμερα την πράξη και  το μυστικό νόημα , συντηρώντας μια μνήμη ευθυγραμμισμένη και συμφιλιωμένη με το παρόν.

Μια μνήμη που δεν αποτελεί άσκηση ύφους, αλλά ένα δρόμο που μας πηγαίνει στην αρχέγονη προέλευση προκειμένου να φανερώσει το πρώτο νόημα και να μας δείξει μια κατεύθυνση προς την Αδελφοσύνη των ανθρώπων και φυσικά των Τεκτόνων. Κατά τη διάρκεια του δείπνου εγείρονται προπόσεις υπέρ του Έθνους, του Ανωτάτου Άρχοντος, υπέρ των Τεκτόνων και των απανταχού ανθρώπων. 

Σημειώνουμε ότι μετά από κάθε εβδομαδιαία εργασία μας πραγματοποιούμε, στο κυλικείο μας, δείπνο Αγάπης εδώ και αρκετά χρόνια.

 

 

 

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Copyright © 2011 Platonlodge.gr