Εκτύπωση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΑΣ ΠΛΑΤΩΝ ΙΑΝ-ΦΕΒ-ΜΑΡ-ΑΠΡ-ΜΑΙ 2013

diavitisΤην 18-1-13 αντιπροσωπεία μελών μας παρέστη στις κοινές εργασίες των Στοών της Θράκης «ΕΚΑΤΗ» Ξάνθης, «ΚΑΒΕΙΡΟΣ» Κομοτηνής και «ΤΣΙΜΙΣΚΗΣ» Αλεξανδρούπολης , στην Ξάνθη όπου παρευρέθηκε και ο Μέγας Διδ.΄. της Μεγ.΄. Στ.΄. της Ελλάδος στην τελευταία παρουσία του ως Μεγ.΄. Διδ.΄. αφού ήδη περατώθηκε η 6ετής θητεία του και την 26/1 εξελέγει νέος με νέο Συμβούλιο.

Την 6-2-13 αντιπροσωπεία μελών μας παρέστη, κατόπιν προσκλήσεως από τη Στοά «ΤΣΙΜΙΣΚΗΣ» Αλεξανδρούπολης, στη μύηση ως Μαθητή ενός εκλεκτού μέλους της κοινωνίας της πόλης.

 

Αντιπροσωπεία της Στοάς μας την 9-3-13 επισκέφθηκε τη Σ.΄.ΣΤ.΄. "ΚΑΒΕΙΡΟΣ" αρ. 81 Αν.΄. Κομοτηνής όπου είχαν κοινές εργασίες με  Αδ.΄. Αδ.΄. της Σ.΄. ΣΤ.΄. "ΦΙΛΙΠΠΟΣ" αρ.38 Αν.΄. Θεσσαλονίκης . Κατά τις εργασίες ανακηρύχθηκαν ως Επίτιμα μέλη ο πρ. Μεγ.΄. Διδ.΄. Σ.Π. και ο πρ.΄. Ρήτ.΄. Λ.Π. διότι και με τα υπόλοιπα Μέλη του τότε Συμβ.΄. της Μεγ.΄. Στ.΄. της Ελλάδος συνέβαλαν αποφαστικά στη λύση του στεγαστικού προβλήματος των Αδ.΄. της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ιδιόκτητη στέγη, ανήκουσα κατά κυριότητα στη Μεγ.΄. Στ.΄. της Ελλάδος η οποία καταβάλλει άοκνες προσπάθειες στέγασης όσων Σ.΄.ΣΤ.΄. αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Την Παρασκευή 19/4 μεγάλες αντιπροσωπείες των Στοών "ΦΙΛΙΠΠΟΣ" Θεσσαλονίκηςκαι "Ι.ΤΣΙΜΙΣΚΗΣ" Αλεξανδρούπολης συναντήθηκαμε στο κτήριο του "ΠΛΑΤΩΝΟΣ" της Καβάλας όπου σε μια αληθινά χαρούμενη ατμόσφαιρα, πλήρη αισθημάτων, αγάπης και φιλικότητας πραγματοποιήσαμε Κοινές Εργασίες όπου η πνευματική μας τροφή υπήρξε εξαιρετικά ευχάριστη, οι συζητήσεις που επακολούθησαν ήταν υψηλού επιπέδου και κατά την κοινή εκφρασή μας "Οι εργάτες ήταν ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι".

Βασικός ομιλητής ο Αδ.΄. ΣΕβ.΄. του "ΦΙΛΙΠΠΟΥ" με θέμα "Η προοπτική του Τεκτονισμού υπό τις κρατούσες τάσεις και η δυναμική των νέων Αδελφών". Είπε μεταξύ άλλων : " Πρέπει να συνειδητοποιούμε ότι η χαρά που αισθανόμαστε όταν προσφέρουμε, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που παίρνουμε. Να γίνουμε δηλαδή οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε  να δούμε στους άλλους , όπως είπε ο Γκάντι. Δεν είναι απαραίτητο πάντοτε να δίνουμε χρήματα. Ας προσπαθήσουμε να οργανώσουμε, να δημιουργήσουμε ή να διαδώσουμε εναλλακτικές κοινωνικές σχέσεις βασιζόμενοι στην αλληλεγγύη και στην αγάπη για τον συνάνθρωπο. Και ευτυχώς που σήμερα στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που περνά με εθελοντικές ομάδες ευαίσθητων Ελλήνων με κάθε τρόπο αναλώνονται σε οποιεσδήποτε παροχές και σε ειλικρινή  συμπαράσταση σε πάσχοντες ". "Να τι ρόλο μπορούν να παίξουν οι νέοι Αδελφοί και σε τι υπερτερούν σεσχέση με τους παλιότερους ( χωρίς να αγνοείται η εμπειρία των τελευταίων !). Τι καλύτερο από τον ενθουσιασμό ενός νέου Αδελφού, τις σύγχρονες ιδέες του καιμια άλλη οπτική θεώρηση, ένα σύγχρονο τρόπο προσέγγισης που μπορεί να αποτελέσει πηγή και γέφυρα με αμύητους;

 

" Την 20-4-2013 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά , στο κτήριο της Στοάς "ΠΛΑΤΩΝ", μεγάλη σύναξη-Κοινές Εργασίες των πέντε (5) Φιλοσοφικών Εργαστηρίων-Περιστυλίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την παρουσία του πρ.Προέδρου του Ελληνικού Φιλοσοφικού Τεκτονισμού Αδ.΄. Χρήστου Μανέα καθώς και επτά Μελών του Συμβουλίου εξ Αθηνών και μεγάλου αριθμού Αδελφών των πέντε πόλεων της περιοχής μας.

Με την έναρξη ο Αδ.΄.Πρόεδρος Α.Β.του Περιστυλίου "ΗΛΙΟΣ" της Καβάλας είπε μεταξύ άλλων : "Αγαπημένοι μου Αδελφοί, σήμερα όλοι μας βιώνουμε μια πρωτόγνωρη οικονομική θύελλα η οποία τείνει να αφανίσει στο διάβα της ό,τι οικοδομήθηκε με αίμα και ιδρώτα πολλά χρόνια πριν.
Αυτή την ώρα οι Αδ.΄. Τέκτονες οφείλουμε να περάσουμε από τοκαμίνι της αγάπης και της αλληλεγγύης ώστε να καταστεί ακόμη πιό ισχυρός
 ο δεσμός και άρρηκτος η Άλυσσος που μας ενώνει. Και να Αδ.΄. μου, σήμερα στο ταπεινό αυτό Εργαστήρι ανάψαμε ένα καμίνι Αγάπης
προσδοκώντας ότι καμία , μα καμία δύναμη ανθρώπινη δεν θα είναι ικανή να θραύσει την Τεκτ.΄. Άλυσσο . Θα σταθούμε όρθιοι σ΄αυτή την θύελλα προστατεύοντας , ανάλογα με τις δυνάμεις του, ο καθένας μας  κάθε συνάνθρωπο ακόμα και από το υστέρημά μας.

Και ήδη εξ όσων γνωρίζω πανελληνίως έχουμε αρχίσει ένα μαραθώνιο συμπαράστασης και αλληλεγγύης κατά δύναμιν." Καταλήγοντας είπε τα περίφημα λόγια του Άγγελου Σικελιανού : " Tα χελιδόνια του θανάτου , Σου μηνάν μιαν άνοιξη καινούρια, Ελλάδα, κι απ΄τον τάφο Σου γιγάντια γέννα. Μάταια βιγλίζει των Ρωμαίων η κουστωδία τριγύρα Σου. Ακόμη λίγο, κι ανασταίνεσαι σε νέο Εικοσιένα".
 
Ακολούθησαν χαιρετισμοί , φιλόφρονα λόγια στην κατάμεστη αίθουσα και επακολούθησε δείπνο Αγάπης στο κυλικείο μας.
 


 - 28 Μαϊου 2013 -

Τελευταίες εργασίες προ των διακοπών του θέρους. Κατά παράδοση μετά το άνοιγμα των εργασιών, αυτές διακόπηκαν προκειμένου να μεταφερθούμε στο κυλικείο μας όπου με κατάλληλη διαμόρφωση των τραπεζιών πραγματοποιήσαμε Δείπνο Αγάπης σύμφωνα μετο οικείο Τυπικό.

Μετά το πέρας ο Αδ.΄. ΣΕβ.΄. μας απηύθυνε θερμές ευχές για τις διακοπές, υπενθύμισε ορισμένες υποχρεώσεις που αναλάβαμε για την επιδιόρθωση υδραυλικών Δημ.Σχολείου, συγκέντρωση χρημάτων για τη δωρεά πολυμηχανήματος σε Σύλλογο ΑΜΕΑ και τις 15ήμερες συναντήσεις μας , ιδίως με τους νέους Αδ.΄. μας , καθώς και τις μηνιαίες μετά συζύγων και φίλων.

 

 

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Copyright © 2011 Platonlodge.gr